Casper Meijer nieuwe CEO Blokker Holding

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Casper Meijer zal Theo de Kool per 1 januari 2016 opvolgen als CEO van Blokker Holding. Op 19 oktober treedt Meijer al aan als lid van de raad van bestuur en de concerndirectie, samen met financieel directeur Jeroen Visser, concerndirecteur Agnes Schrijver (human resources), Antoine Brouwer (Nextail) en Steven van Nieuwenhuijzen (Speelgoed).

De Kool vervulde tijdelijk de functie van interim-CEO van Blokker Holding nadat Ronald Palmer was vertrokken. Vanwege het gebrek aan draagvlak voor de strategie van De Kool, wilde de raad van commissarissen van Blokker Holding van hem af. Dit zeggen bronnen uit de markt tegen RetailNews.

Het detailhandelsconcern belandde vorig jaar in de rode cijfers. Blokker Holding sloot zijn vorige boekjaar af met een verlies van twintig miljoen euro. Meijer krijgt daarom de taak de financiële resultaten van het kwakkelende concern te verbeteren.

Of Meijer de organisatie daadwerkelijk er bovenop kan helpen, hangt af van de ruimte die de Raad van Commissarissen hem biedt. Er ligt een grote uitdaging in de transformatie naar een eigentijdse, omnichannel organisatie. De Raad van Commissarissen heeft er vertrouwen in dat Meijer de transformatie van de Blokker Holding en de daaronder vallende winkelketens succesvol kan voortzetten: “Casper heeft de ervaring, het inzicht en de persoonlijkheid om de cultuurverandering en vernieuwingsslag binnen het concern een extra impuls te geven“, reageert de voorzitter van de raad van commissarissen Piet Klaver.

Meijer heeft al veel ervaring in de detailhandel. In de jaren tachtig en negentig was hij werkzaam als manager bij Unilever. Vanaf 1999 werkte hij bij Albert Heijn en daarna bij het moederbedrijf Ahold in Nederland en de Verenigde Staten.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website