Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Centraal e-commerce platform voor zelfstandig sportretailer

Euretco, bekend van o.a. de franchiseformules Intersport, Coach (wat The Athlete’s Foot wordt) en Runnersworld, lanceert een centraal e-commerce platform genaamd Jouwsportzaak.nl. De retailservice organisatie biedt de consument een centrale webshop aan, waar lokaal opererende franchisenemers aan deelnemen. Bij de lancering zijn direct meer dan vijftig franchisenemers aangesloten.

“Met de webshop geven we als Euretco invulling aan de omni-channel behoefte van de consument,” aldus Emiel Poeisz, manager Euretco Sport. “Het is uniek in de markt dat we vanuit een centraal punt faciliteren in webshops voor onze aangesloten zelfstandig sportondernemers, die vervolgens continu worden voorzien van de meest actuele content.”

Volgens de manager bleek de behoefte aan een centrale webshop groot te zijn. “Ondernemers willen extra omzetmogelijkheden graag benutten. Op dit moment wordt ongeveer 10 procent van de sportartikelen online aangeschaft en de verwachting is dat het aandeel verder zal groeien. Daarop geven we met het platform Jouwsportzaak.nl een antwoord via de bouw van een centrale webshop waar artikelen kunnen worden besteld. Klanten kunnen het artikel laten verzenden, of dit kosteloos in de vestiging afhalen. Met dit laatste wordt meer traffic naar de aangesloten ondernemer gegenereerd, wat kansen op extra verkoop vergroot.”

Euretco Online heeft, in nauwe samenwerking met de ICT- en Sportcollega’s, Jouwsportzaak.nl ontwikkeld. “We zijn van start gegaan met de centrale webshop en inmiddels druk aan de slag om ook subwebshops voor de ondernemers te bouwen. De eerste lokale webshops verwachten wij half oktober te lanceren. Hiermee kunnen ondernemers hun eigen lokale gezicht online zichtbaar maken en gericht lokale marketing inzetten. Met Jouwsportzaak.nl zetten we een laagdrempelige, overall online sportzaak neer met een lokaal en vertrouwd karakter en een breed aanbod van sport- en aan sport verwante artikelen. Hiermee zal Jouwsportzaak.nl juist ondersteunend zijn voor de fysieke sportzaken die bij ons zijn aangesloten,” aldus Rik Klercq van Euretco Online.