Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

CEO Tjeerd Jegen vertrekt bij HEMA

26 januari 2021
De definitieve overname van HEMA door Parcom en Mississippi Ventures zal naar verwachting komende week plaatsvinden. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft hiervoor de benodigde goedkeuring gegeven. Ook heeft de ondernemersraad van HEMA een positief advies gegeven over de voorgestelde kapitaalstructuur en wordt op korte termijn ook de goedkeuring van de Europese Commissie verwacht. CEO Tjeerd Jegen heeft aangegeven dat dit een natuurlijk moment zal zijn om na zes jaar plaats te maken voor nieuw leiderschap. Saskia Egas Reparaz zal Jegen opvolgen als CEO van de oer-Hollandse franchiseformule. De exacte datum is nog niet bekend.

Saskia Egas Reparaz komt over van Ahold Delheize. Zij bekleedt op dit moment de functie van CEO bij drogisterijformule Etos en is lid van het Europese leadershipteam van Ahold delheize. Egas Reparaz was o.a. verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een toonaangevend omnichannelmerk met een sterke online positie en een geheel eigen uitstraling. Ze is ruim twintig jaar werkzaam geweest bij de moederorganisatie van o.a. Etos, Albert Heijn en Gall&Gall.

Rustiger vaarwater

Parcom en Mississippi Ventures laten weten vertrouwen te hebben in Egas Reparaz. Ook geven de nieuwe eigenaren aan dat zij met respect en waardering hebben mogen ervaren hoe Jegen als een professioneel leider met ongekende drive HEMA door onzekere tijden heeft weten te leiden en HEMA heeft weten te brengen waar het nu staat. “We hebben de afgelopen jaren met z’n allen keihard gewerkt om HEMA in rustiger vaarwater te brengen en daar zijn we nu in geslaagd. Hoewel onze winkels op dit moment nog gesloten zijn en de pandemie het dagelijks leven vrijwel stil heeft gelegd, ben ik ervan overtuigd dat we ook hier uit zullen komen. Er staat een nieuw tijdperk voor de deur, waarin ruimte is voor groei en ontwikkeling. Dit is dan ook een natuurlijk moment om plaats te maken voor nieuw leiderschap”, aldus de vertrekkende CEO.

Nieuwe Raad van Commissarissen

In het persbericht valt verder ook te lezen dat Pieter Haas bij HEMA tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen zal worden benoemd. Haas is daarnaast actief als commissaris en investeerder bij diverse ondernemingen. Ook werkte hij eerder al ruim achttien jaar bij MediaMarktSaturn en Metro, waarvan 5 jaar als CEO MediaMarktSaturn. Haas neemt het stokje over van Wilco Jiskoot die, net als Ronald van de Vis, als lid van de RvC bij HEMA betrokken zal blijven. Ook zullen namens de nieuwe aandeelhouders Ton van Veen (Mississippi Ventures) en Bas Backs (Parcom) zitting nemen in de RvC.

×