Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

CFO Sligro vertrekt na 24 jaar

Huub van Rozendaal legt per 1 mei 2015 zijn functie neer als CFO van de Sligro Food Group. Sligro exploiteert onder andere de franchiseformules Emté, Big Snack en Plaza food for all. Van Rozendaal gaat zicht richten op ‘andere zakelijke bezigheden’, aldus de FD. Als opvolger van Van Rozendaal zal aan de aandeelhouders Rob van der Sluijs worden voorgesteld. Van der Sluijs is sinds 2007 in dienst van de groothandel als controller.

De bekendmaking werd tegelijkertijd gedaan met de halfjaarresultaten van de groothandel. Van Rozendaal, die is opgeleid als registeraccountant, is sinds 1991 actief als financieel bestuurder. In zijn periode was hij de rechterhand van oprichter en voormalig topman van Sligro, Abel Slippens. Samen met hem en de huidige CEO Koen Slippens is Van Rozendaal verantwoordelijk voor de groei van Sligro.

Het afgelopen halfjaar zag Sligro Food Group zijn omzet en winst stijgen, ondanks de mindere resultaten van de supermarktformule Emté. Er werd voor 2,5% meer spullen verkocht waardoor de omzet op 1,26 miljard euro uitkwam. Een klein deel van de groei was te verklaren uit de overname van groothandelsbedrijf Rooswinkel.