Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Chocolate Company ambieert snelle groei

Over vier jaar wil franchiseformule Chocolate Company over zeventig tot negentig vestigingen beschikken. Daarmee heeft de formule de ambitie naar boven bijgesteld. Eerder zei mede-eigenaar Alexander de Ronde Bresser namelijk in 2018 veertig winkels in binnen- en buitenland te hebben, maar nu ziet hij ruimte voor het dubbele. Dit zei hij in gesprek met RetailNews.

Op dit moment beschikt de formule over zeven Nederlandse en twee Duitse vestigingen. De focus voor de verdere uitbreiding van de formule is tevens gericht op deze twee landen. Daarnaast ziet de mede-eigenaar ruimte voor acht tot vijftien winkels in Singapore en Maleisië. ‘’We zijn hiervoor een partnership aan het sluiten met een masterfranchiser. Als dat eenmaal goed gaat, kan de groei heel snel gaan’’, aldus De Ronde Bresser.

‘’Chocolade is een luxeproduct dat consumenten al snel aanschaffen als ze er financieel op vooruit gaan.’’ Dit is de reden dat Chocolate Company hier vestigingen wil openen. Om het groeimodel beheersbaar te houden wil De Ronde Bresser het winkelbestand in Singapore en Maleisië enigszins beperkt houden. Vanuit daar is het voor de formule een kleine stap om naar China uit te breiden. ‘’Maar we zijn liever groot in Singapore dan een mier in China.’’