Christine le Duc sluit helft van de winkels

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Maandag 18 januari jl. werd bekendgemaakt dat franchiseformule en erotiekketen Christine le Duc de helft van haar winkels gaat sluiten. Het gaat om 13 winkels van de formule die door de toegenomen verkoop via internet niet meer winstgevend zijn. Door deze sluitingen gaan veertig van de tachtig arbeidsplaatsen verloren. ‘’Ook wij hebben te maken met minder mensen in de winkels”, stelt interimtopman Kees Vlasblom van het Duitse moederbedrijf Beate Uhse in een toelichting.

Christine le Duc sluit eind februari de filialen in Maastricht, Utrecht, Breda, Heerlen, Apeldoorn, Leeuwarden, Amersfoort, Hoorn, Delft, Enschede en Ede. In mei zal ook het filiaal aan het Spui in Amsterdam sluiten en eind juni het filiaal in Rotterdam. In deze winkels was er sprake van jaarverliezen van 70.000 tot 100.000 euro. De overige dertien filialen zijn wel winstgevend vanwege de gunstigere plek waar zij zijn gevestigd.

Dat de helft van de filialen gaan sluiten, wil niet zeggen dat er daarmee extra geïnvesteerd wordt in het online verkoopkanaal. De dertien winkels die wel open blijven, blijven zich bezig houden met lokale marketing, beurzen en het helpen van klanten.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.