Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Co-organisator Martin van Willigen over De Nationale Franchise Beurs

In oktober 2023 werd voor het eerst De Nationale Franchise Beurs georganiseerd. De beurs trok een recordaantal bezoekers en standhouders.

Dit jaar vindt de beurs plaats op 11 & 12 oktober bij Evenementenhal Gorinchem. De beurs wordt georganiseerd door Hallo Franchise, De FranchiseAdviseur en De Nationale Franchise Gids. We spraken met co-organisator Martin van Willigen, oprichter van Hallo Franchise.

Waarom ben je co-organisator geworden?

Ik sta helemaal achter de opzet van de beurs: breed opgezet, iedereen is welkom en georganiseerd door de drie grootste recruiters van Nederland. Dat zie ik ook als de belangrijkste oorzaak achter het succes van de beurs. Gezamenlijk hebben we een database met maar liefst 80.000 kandidaten, dat is natuurlijk superbelangrijk.

Hoe kijk je terug op de beurs?

Zeer geslaagd. Dat zag je terug in het aantal standhouders, het aantal bezoekers en het allerbelangrijkste in de resultaten van de enquêtes die we hebben gehouden onder bezoekers en standhouders. Verder vond ik dat er een aangename en inspirerende sfeer hing, daarin speelden de kwaliteit van de seminars en de evenementen op de beurs een belangrijke rol. Wist je trouwens dat we met nog zes maanden te gaan nu alweer meer standhouders hebben dan vorig jaar?

Wat vond je het hoogtepunt van de beurs?

Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat was voor mij de verkiezing van de ‘Franchisenemer van het Jaar’. Ik was één van de drie juryleden en heb dat dus van heel nabij meegemaakt. Ik was blij verrast door de kwaliteit van de finalisten, het waren stuk-voor-stuk toppers in hun branche. Het is misschien een cliché maar in dit geval helemaal waar, de finalisten waren ijzersterk en ontliepen elkaar nauwelijks. Ik heb mensen helemaal uit hun dak zien gaan en anderen een traantje weg zien pinken. Daar zat echt alles in.

Hoe zit het met jullie eigen Hallo Franchise paviljoen?

Met Hallo Franchise beschikken we over een eigen paviljoen waar we helemaal los kunnen gaan. Ik zie het een beetje als shop-in-shop: onze eigen beursvloer op de beurs. Naast onze eigen stand willen wij hier ook onze cliënten faciliteren om mee te profiteren van de uitstraling van ons paviljoen.

Waarom moeten we in oktober beslist naar de beurs?

De beurs is hét evenement in franchise, of je nu ondernemer wil worden, franchisegever bent of een andere rol hebt in de markt, voor iedereen actief in franchise is er wel een goede reden om naar de beurs te gaan.

Belangrijkste reden voor mensen die overwegen ondernemer te worden is dat je erg veel aanbod in één keer ziet. Je hebt alle gelegenheid om met franchisegevers uit alle branches te praten. Daarnaast kun je al je vragen te stellen aan consultants, juristen en de bank. Niet onbelangrijk is ook de financiering van je eigen bedrijf. Per situatie verschilt het weer of crowdfunding, Qredits of de bank het meest aantrekkelijk is. Alle drie zijn op de beurs aanwezig.

Kortom: of je nu als franchisenemer of als zelfstandig ondernemer aan de slag wil gaan, De Nationale Franchise Beurs is de beurs om je uitgebreid te laten informeren over alles wat met ondernemerschap te maken heeft.

×