Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Coco & Sebas neemt bonbonwinkels Leonidas over

08 februari 2023

Een groot aantal winkels die de bonbons van Leonidas verkochten, gaat niet verloren. Zestien bonbonwinkels krijgen een doorstart na overname door Coco & Sebas. De winkels van Leonidas in de grote binnensteden, op NS-stations en op Schiphol gaan straks weer open, maar onder een andere naam.

Faillissement Min

Begin 2023 ging Min uit Roosendaal failliet door tegenvallende verkopen. Min was een doorverkoper van Leonidas-bonbons en baatte twintig Nederlandse Leonidas-winkels uit. Hiermee was Min de grootste distributeur van Leonidas-bonbons in Nederland. Het faillissement van Min stond los van het bedrijf Leonidas.

Ceo van Leonidas, Philippe de Selliers heeft onderzocht of hij de winkels zelf over kon nemen. Dit is door de tussenkomst van Coco & Sebas niet gelukt. Curator Bart van Logtestijn laat via een persbericht weten tevreden te zijn: “Het is natuurlijk enorm spijtig wanneer een familiebedrijf als Min in faillissement treedt. Ik zie dit als de best mogelijke uitkomst.”

Coco & Sebas

Coco & Sebas is een Brabantse chocolademaker, met op dit moment acht eigen winkels verspreid door heel Nederland. Ook verkoopt Coco & Sebas haar chocolade onder andere bij de Bijenkorf. Coco & Sebas neemt in zijn totaliteit zestien failliete Leonidas winkels over. Dit zijn onder meer de vestigingen in Nijmegen, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. De komende weken worden de winkels verbouwd. De verwachting is dat in april de verbouwingen zijn afgerond.

Rond de honderd medewerkers van de zestien winkels kunnen verder werken onder de naam van Coco & Sebas. Remy Rombouts laat via een persbericht weten: ” We willen dat Coco & Sebas in één klap het grootste premium retail chocolademerk van Nederland wordt.”

Ontvang gratis meer informatie over Leonidas

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Leonidas

×