Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Coding Giants maakt sterke internationale groei door

In het eerste halfjaar van 2022 heeft Coding Giants grote stappen gemaakt. De organisatie is in drie nieuwe landen van start gegaan. Daarnaast zijn de inkomsten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bijna verdubbeld tot 10 miljoen euro. 

Internationale expansie

Naast Polen zijn er momenteel programmeerlessen beschikbaar voor studenten in 10 landen, namelijk Kroatië, Slowakije, Bosnië en Herzegovina, Singapore, Australië, Duitsland, Montenegro, Spanje, Chili en Mexico, terwijl de inschrijving in Slovenië, Tsjechië en Dubai in september van start zal gaan. De eigenaren van het bedrijf zijn daarnaast in vergevorderde besprekingen met partners op nog eens 5 markten.  “Digitaal onderwijs is in alle uithoeken van de wereld even belangrijk. Het vermogen om te programmeren is een competentie van de toekomst waar steeds meer vraag naar is. Hierdoor neemt de vraag naar onze diensten ook toe. Dit geldt voor zowel jongeren, wij hebben alleen dit jaar al meer dan 20.000 kinderen opgeleid, als van zakenpartners, met wie wij nog meer verkooppunten openen. We zijn momenteel in vergevorderde gesprekken met franchisenemers uit Albanië, Colombia, Roemenië, Italië en Nederland,” aldus Radosław Kulesza, medeoprichter van Coding Giants.

Franchisen bij Coding Giants

Coding Giants werkt op franchisebasis. Het bedrijf verleent een licentie om in een bepaald land een school, onder de naam Coding Giants, te runnen. Progamming Giants levert dan de nodige materialen, systemen en kennis. Momenteel zijn er scholen in Polen, Spanje en Chili die onafhankelijk worden beheerd door het hoofdkantoor.

Coding Giants wenst internationaal uit te breiden op basis van twee belangrijke pijlers: door middel van het openen van franchise vestigingen en het gebruik van de door het hoofdkantoor ontwikkelde online-cursussen. “Op dit moment zijn de twee vormen beiden goed voor 50% van de inkomsten van het hele netwerk,” aldus Dawid Leśniakiewicz, de andere mede-oprichter van het bedrijf.

Polen nog steeds aan de leiding

De thuismarkt is even belangrijk voor de eigenaren van Coding Giants. Ongeacht de internationale groei blijft de onderneming haar positie versterken in Polen. Momenteel telt de organisatie in Polen 118 verkooppunten, waarvan er 52 rechtstreeks door het hoofdkantoor worden beheerd en 66 op franchisebasis.

“Dit jaar hebben we al 5 nieuwe franchisenemers in Polen mogen verwelkomen en er worden momenteel gesprekken gevoerd met nog enkele andere ondernemers. Het is zeker de moeite waard om te benadrukken dat onze franchisenemers, na het openen van de eerste vestiging, daarnaast vaak ook meerdere vestigingen openen. Er is een franchisenemer die dit schooljaar begint met 11 vestigingen,” vertelt Radosław Kulesza. Op korte termijn openen er nog eens 14 Poolse programmeerscholen.

Coding Giants wint diverse prijzen

Het ondernemerschap, de sterke groei en de bijdrage die Coding Giants levert aan de digitale opvoeding van de jonge generatie wordt erkend door de juryleden van diverse wedstrijden. Zo won het bedrijf onder meer de Money.pl Economic Award in de categorie “Start-up of the Year” en een speciale prijs in de categorie “New Business” in de EY-competitie “Entrepreneur of the Year 2021.

Ontvang gratis meer informatie over Coding Giants

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Coding Giants

×