Coffeecompany verliest rechtzaak van franchisenemer

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Coffee Company Damrak

De Amsterdamse ex-franchisenemer Gea Zwiers trekt aan het langste eind in een al jaren durend conflict met Coffeecompany. Zwiers was de eerste franchisenemer van Coffeecompany en opende in 2005 een vestiging van de koffieformule op de Dam. In het contract had ze een aanpassing doorgevoerd, waarin stond dat het pand niet automatisch in de handen van Coffeecompany zou komen als het contract beëindigd was. Inzet was dan ook dat de franchisenemer onder eigen naam koffie mag blijven verkopen in hetzelfde pand.

Zwiers gaf eind 2013 aan te willen stoppen als franchisenemers van Coffeecompany. Na afloop van het contract daagde Coffeecompany Zwiers direct voor de rechter omdat zij het non-concurrentiebeding overtrad. Zwiers bouwde haar pand om tot een ‘skihut’ om ijs te verkopen om zo onder de druk van Coffeecompany uit te komen. Sinds twee jaar verkoopt Zwiers weer koffie onder de naam Dam Good Coffee.

Besluit kantonrechter

De kantonrechter ziet in de licentieovereenkomst van de beiden partijen geen reden om de huurrechten van het pand aan Coffeecompany te overhandigen. Zwiers bezat al voor de samenwerking met Coffeecompany de huurrechten van het pand. De kantonrechter vond het dan onlogisch als de huurrechten afgestaan moest worden door Zwiers aan Coffeecompany.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website