Colleau nieuw CEO bij Maxeda

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Per 1 mei neemt Guy Colleau de functie van Roel van Neerbos over bij Maxeda DIY Group, moederbedrijf van onder andere franchiseformules Formido en Praxis. De nieuwe CEO heeft al ruim 28 jaar leidinggevende ervaring in de retail en is gespecialiseerd in de doe-het-zelfbranche. Colleau heeft onder andere gewerkt bij Franse doe-het-zelfbedrijven Materiaux Service, Leroy Merlin en Castorama France. Bij die laatste was hij CEO van 2003 tot 2013.

“Maxeda DIY Group is een toonaangevende marktleider in de doe-het-zelf retailbranche met vier sterke klantgerichte formats (Praxis, Formido, Brico en Brico Plan-It). In de afgelopen jaren hebben we onze financiële positie versterkt, de efficiëntie in de organisatie verhoogt en de synergie in de Benelux verbeterd. Ik wil Roel Van Neerbos danken voor zijn inzet en bijdrage aan het bedrijf en onze mensen. Wij zijn actief in een sterk concurrerende retailmarkt en willen onze leiderspositie en de business van Maxeda verder versterken. Met de benoeming van een CEO met de ervaring van Guy Colleau zijn wij ervan overtuigd dit te kunnen bereiken”, aldus  Jean-François Delepoulle, voorzitter van de raad van commissarissen.

Eind vorig jaar heeft Maxeda Erik Cuypers benoemd als CIO in het kader van het vernieuwen van de formules.

Update 29-4, 14:47 uur:

Roy van Keulen stapt op bij Maxeda. Van Keulen was actief als group director. Van Keulen stopt volgens Maxeda om persoonlijke redenen. De komende weken blijft Van Keulen echter nog actief voor het concern. Hij was sinds 2012 in dienst. De opvolger van Van Keulen is nog niet bekendgemaakt.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.