Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Collin Crowdfund financiert 100e franchisenemer

Binnenkort start Maikel Brinkman als franchisenemer met een Kvik vestiging in Veenendaal. Collin Crowdfund financierde Maikel Brinkman, de honderdste franchisenemer die door het platform in het zadel is gezet. Collin Crowdfund is het grootste Crowdfund platform in Nederland en gespecialiseerd in franchise. Ze werken met talloze formules, waaronder BackWERK, NZA New Zealand Auckland, Brownies&downieS, Chocolate Company en FIT20.

‘Collin Crowdfund heeft veel ervaring in financiering van franchisenemers,’ vertelt Maikel. ‘Bij een bank word je vaak als een nummer behandeld. Dat was hier helemaal anders. Ik vond het aantrekkelijk dat zij persoonlijke begeleiding bieden in de vorm van een crowdfund coach. Ook vond ik het aantrekkelijk dat er geen hoge bemiddelingsfee is zoals bij veel andere aanbieders in de markt.’

Stappenplan

Henk Beke, Crowdfund Coach bij Collin Crowdfund en franchisespecialist, schetst het stappenplan: ‘Na het eerste persoonlijke kennismakingsgesprek heb ik regelmatig contactmomenten met de ondernemer. De franchisenemer is vaak voor het eerst ondernemer en dat is een spannend moment, ook voor hun partner.’ Samen met de ondernemer wordt het businessplan doorgenomen en de prognose beoordeeld. Als Crowdfund Coach schrijft hij een risicoanalyse.

Korte doorlooptijd

Na goedkeuring stelt de Crowdfund Coach een concept op voor de pitch en stemt dit uiteraard af met de ondernemer en de franchisegever. Beke: ‘Zodra de ondernemer akkoord is wordt de pitch gepubliceerd op onze website. Alle aangesloten investeerders krijgen een bericht dat er een investeringskans beschikbaar is. De aantrekkelijke groep met meer dan 34.000 investeerders zorgt meestal voor een korte doorlooptijd. Daardoor kan je snel aan de slag als ondernemer.’ Kvik Veenendaal was binnen een kwartier volledig gefund.

Ontvang gratis meer informatie over Kvik

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Kvik

×