Column Cijfermeester: De VAR verdwijnt nu echt!

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Casper Klop, franchisegever Cijfermeester

Op 1 mei 2016 is de VAR definitief verleden tijd, vanaf dat moment geldt de wet Deregulering ArbeidsRelaties. Onder de nieuwe wetgeving wordt de opdrachtgever mede verantwoordelijk voor de toetsing op ondernemerschap in de contractrelatie die men aangaat met de zzp-er. De belastingdienst heeft op haar website diverse modelovereenkomsten gepubliceerd. Zolang de opdrachtgever en de opdrachtnemer werken volgens één van deze overeenkomsten, weet de opdrachtgever zeker dat hij geen loonheffingen hoeft in te houden en te betalen.

Partijen hoeven de modelovereenkomst niet te ondertekenen. Zolang de opdrachtgever en opdrachtnemer maar met elkaar afspreken volgens welke modelovereenkomst er gewerkt wordt. Dat kan door bijvoorbeeld in de e-mail of de opdrachtbevestiging te verwijzen naar het kenmerk (nummer) van de overeenkomst.

Op de website van de belastingdienst zijn nu de volgende algemene modelovereenkomsten beschikbaar:

Op de website van de belastingdienst staan ook modelovereenkomsten voor specifieke branches en beroepen. Alle algemene modelovereenkomsten hebben een toelichting, waarin de voorwaarden staan waaronder u er gebruik van kunt maken. Heeft u vragen over uw eigen specifieke situatie? CijferMeester staat voor u klaar.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website