Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Column: Crowdfunding blijft naar verwachting groeien

Je eigen toekomst vorm geven en iets succesvols opbouwen? Door de kracht van Social Media en de moderne tools van crowdfunding is het voor aankomende ondernemers nu makkelijker dan ooit om een eigen onderneming te starten.

Ondernemers die geld nodig hebben gaan veelal naar de bank. Sinds de opkomst van crowdfunding-initiatieven is het een goede optie om bankvrij te lenen. De eerste crowdfunding-projecten in Nederland werden opgezet in 2010 en vandaag de dag is deze financieringsvorm bijna niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Uit onderzoek van crowdfundingcijfers.nl bleek dat er in 2017 voor ruim 223 miljoen euro is geïnvesteerd in crowdfunding-projecten, ruim 60 miljoen meer dan het jaar ervoor. De verwachting is dat deze groei nog even aanhoudt. Ondanks de opkomst van crowdfunding als financieringsvorm ontbreekt er bij het grote publiek nog kennis over de mogelijkheden.

Crowdfunding is voornamelijk bekend om het financieren van startup-bedrijven en is hier ook zeer geschikt voor. Er zijn echter nog veel meer zakelijke leen doelen waar crowdfunding geschikt voor is. Zo kan deze financieringsvorm aangewend worden voor het verkrijgen van werkkapitaal, om ontroerend goed te kopen of verbouwen of om voorraden in te kopen.

Voordelen van crowdfunding ten opzichte van de traditionele financieringsmogelijkheden zijn dat projecten voor gewone banken of traditionele investeerders soms als niet interessant (genoeg), of te risicovol bestempeld worden, maar wel gefinancierd kunnen worden door crowdfunding. Tegelijkertijd geeft crowdfunding vaak ook een indicatie van hoe het publiek reageert op jouw project.

Het voordeel voor investeerders is dat zij zelf kunnen bepalen in welke projecten ze willen investeren. Wat investeerders ervoor terug krijgen verschilt per project. Dit kan zijn: de rente bovenop het verschuldigde bedrag, aandelen of het abonnement/product waar in geïnvesteerd is.

Een van de crowdfundingsprojecten dat Geldvoorelkaar.nl ondersteunt is dat van een Wav-e XL Studio. Wav-e Studios is een franchiseconcept dat het mogelijk maakt om in 15 minuten je hele lichaam te trainen. Daarbij worden pakken met elektroden gebruikt die helpen de verschillende spiergroepen te trainen. De franchisenemer die graag een vestiging wilde starten in Amsterdam, is op zoek gegaan naar startkapitaal en startte met behulp van crowdfunding. Deze keuze is gemaakt naar aanleiding van eerdere succesvolle financieringsprojecten via crowdfunding.

 

Over Geldvoorelkaar.nl

Geldvoorelkaar.nl bestaat sinds 2011 en is het grootste platform voor zakelijke crowdfunding van Nederland. Al meer dan 130 miljoen euro is in meer dan 1300 projecten geïnvesteerd. Leenaanvragen beginnen bij € 25.000,- en kunnen oplopen tot 1,7 miljoen euro. Door relatief lage drempels, en de expertise die het crowdfundingplatform in huis heeft, maken Geldvoorelkaar.nl interessant voor franchiseketens. Geldvoorelkaar.nl heeft al vele franchiseketens bij hun financiering begeleid.

Kijk voor meer informatie op:
Pitch crowdfunding project Wav-e vestiging Amsterdam op Geldvoorelkaar.nl
Meer informatie over het Wav-e franchiseconcept

Martin van Alem – Geldvoorelkaar.nl
m.vanalem@geldvoorelkaar.nl

×