Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De juiste ondernemer voor de juiste franchiseformule

Welke formule past het best mij als ik franchisenemer wil worden? De franchisegever heeft dezelfde vraag maar dan net andersom. Voor de franchisegever is het van belang om een goede selectie te maken van het aanbod in kandidaten en ook om een goed profiel te hebben van de beste kandidaat. Bij een goede match plukken de ondernemer en franchisegever daar de vruchten van. De verkeerde persoon bij de verkeerde formule levert zowel voor de ondernemer als voor de franchisegever veel leed op.

Ik heb erg goede ervaringen opgedaan met de DISC-analyse. Dit is een persoonsanalyse die wereldwijd het meest wordt toegepast en die snel en accuraat inzicht geeft in het persoonlijkheidsprofiel van iemand. Het geeft ook inzicht in de communicatiestijl van iemand. Zowel in een neutrale situatie als in situaties onder druk en stress. Met dezelfde vragenlijst en dezelfde rapportage krijgen we ook inzicht in de leiderschapskwaliteiten van een kandidaat, gemeten naar een 7-tal leiderschapscompetenties.

Na het afsluiten van de vragenlijst ontvangt de kandidaat en de franchisegever een rapportage die met grafieken, tekst en een samenvattend overzicht snel en duidelijk inzicht geeft. Wij merken dat de ondernemer en de franchisegever er erg blij mee zijn. Voordeel voor de franchisegever is ook dat er op een vaste manier gewerkt wordt waardoor de resultaten goed vergelijkbaar zijn.

Ruud Pondman
MKB Advies Partners

×