Cor Molenaar: decembermaand cruciaal voor retail

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids


Vallen de omzetten in de fysieke winkels opnieuw tegen, dan zullen in het komende voorjaar veel ketens omvallen. Dit voorspelt retailexpert Cor Molenaar in het FD.

Molenaar is retailexpert en buitengewoon hoogleraar aan de Erasmus Universiteit: ‘Grote winkelketens zullen daarom goed bereikbare winkels aan de randen van de steden moeten openen waar internetbestellingen kunnen worden opgehaald.’ Molenaar verwacht dat ketens als H&M, Blokker, Kruidvat, Hema en V&D naar de stadsrand gaan vertrekken, waar zich, net als in Groot-Brittannië, gigantische winkelcentra als Westfield vol met formulewinkels vormen.  Verder moet de klassieke retailer meer contact krijgen met de klant, aldus Molenaar. ‘Internetwinkels hebben continu klantcontact, maar de klassieke retailer laat nooit van zich horen’.

Molenaar waarschuwt voor een spiraal naar beneden. ‘Winkelboulevards zoals de Nieuwendijk in Amsterdam schieten in de verkeerde reflex met ‘belwinkels, vette happen, gokpaleizen en schreeuwerige uitverkoop voor toeristen’. Van winkelplezier is daar weinig te merken’, zo constateert Molenaar. Ook verwacht hij dat diverse ketens het niet zullen redden met als gevolg een grote waardedaling van de winkelpanden. ‘Ik denk dat op winkelvastgoed €20 miljard moet worden afgeboekt’, aldus Molenaar.

dinsdag 15 november 2011.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.