Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Corendon gaat franchisen

Corendon wil onder een andere naam hotels gaan franchisen. De naam is geregistreerd, maar topman Kees Teer houdt de naam nog even voor zich. Nieuwe software, marketing en concrete plannen zijn de basis voor een toekomst in franchiseland.

De nieuwe hotelsoftware van Corendon draait in de Cloud en biedt met één applicatie alle functionaliteiten, zoals: administratie, reserveringen, voorraadbeheer, enzovoorts. Vitality Hotel van Corendon in Amsterdam werkt al met het nieuwe programma. Volgens Kees Teer heeft het ongeveer een jaar geduurd, maar Corendon heeft het systeem gerealiseerd. Daardoor kan een viersterren hotel, voor het eerst in de wereld, op afstand draaien en aangestuurd worden.

Middels de Cloud kan de aanstaande franchiseformule van Corendon via internet op eenvoudige wijze overal in de wereld een franchiseonderneming starten. In tegenstelling tot concurrerende hotels scheelt dat ongeveer de helft van het geld. Volgens de topman draait de software stabiel genoeg om het plan door te zetten. Een aantal voordelen voor de franchisenemer zijn dat er gebruik gemaakt kan worden van de merknaam Corendon, de marketing, software en distributie.