Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Crowdfunding als financiering?

crowdfunding-day

Dinsdag 12 mei jongstleden vond de eerste Crowdfunding Day plaats in de Amsterdam ArenA. Kapitaal Op Maat en De Nationale Franchise Gids waren hierbij aanwezig en gaven onder ander een presentatie over Crowdfunding & Franchise. Binnen franchise leeft vooral de vraag: ‘Hoe werkt dat crowdfunding dan?’ Kapitaal Op Maat en De Nationale Franchise Gids geven u het antwoord.

Stand van zaken
Op dit moment worden veruit in de meeste gevallen nieuwe franchise vestigingen (nog) gefinancierd door banken. Dat gaat niet zonder slag of stoot. De bank zegt steeds vaker nee, waardoor de franchisenemer op zoek moet naar alternatieven. De ondernemersdrift, de kansen, een goed plan en de ervaring is er vaak wel, maar de financiering niet. Men is lang niet altijd op de hoogte van de alternatieve financieringsmogelijkheden. Let wel! Crowdfunding is geen wondermiddel, maar biedt steeds vaker aanvullende kansen. Om te verduidelijken hoe dit nu precies in zijn werk gaat geeft Pim van de Velde, directeur van crowdfunding platform Kapitaal Op Maat, hieronder inzicht hoe zo’n proces verloopt.

Procedure
Allereerst is het aan te raden dat een franchisenemer zich van te voren goed oriënteert in de mogelijkheden van crowdfunding. En zorg er vooral voor dat alle documenten voor een aanvraag compleet is. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een annuïtaire lening vanaf € 25.000,-. We kunnen de hele procedure hier opsommen, maar veel beter is het om deze pagina te bezoeken, waar het in woord en beeld wordt uitgelegd.

Verschil met de banken
Wat is nu het verschil tussen Kapitaal Op Maat en een bank? Eigenlijk helemaal niet zoveel. Ook wij willen alles van de ondernemer weten. De jaarrekeningen, de huidige cijfers, de prognose, etc. Maar vooral ook welke zekerheden kunnen er aan de financiering worden gekoppeld. Wordt er eigen vermogen ingebracht? Zijn er zaken die aan de lening kunnen worden verpand? Het echte verschil? De doorlooptijd van een financieringsaanvraag is drie werkdagen.

Concluderend
Natuurlijk komt er best wel wat bij een crowdfunding campagne om de hoek kijken zeker als het project eenmaal online staat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Kapitaal op Maat