Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

D-rt Groep verwacht winstgevendheid door te zetten

28 november 2018
Afgelopen boekjaar hebben de reisbureaus van D-reizen en VakantieXperts voor het eerst sinds jaren afgesloten met winst. “Maar we zitten nog steeds in een transitie”, aldus ceo Don Kaspers van D-rt Groep tegenover RetailTrends.

D-rt Groep ervaart veel synergievoordelen na de fusie in 2014 van D-reizen en VakantieXperts. Het reisbureau heeft in de vaste kosten gesneden met name in de personeelskosten. Er zijn tegelijkertijd wel extra krachten aangenomen. “Om nieuwe processen te starten heb je mensen nodig die daarvoor niet alleen de juiste kennis hebben, maar er ook voor openstaan en niet willen vasthouden aan historische procesgangen”, aldus Kaspers.

Samenvoegen

Een belangrijke stap die kosten bespaard is ook de versoepeling van alle huurcontracten. “Door het samenvoegen van meerdere bedrijven in één neem je altijd een stukje legacymee, daar zijn we nog niet helemaal vanaf”, aldus Kaspers. Vorig jaar was het nettoresultaat tien miljoen euro, het jaar daarvoor draaide het drie miljoen verlies. Volgende jaren denkt Kaspers ook weer winst te maken.

“Komende jaren zal D-rt Groep reisbureaus overnemen om winkels op te vangen die gesloten zijn”, aldus Kaspers. Ook zijn er plannen om kleinere winkels en grotere reisbureaus samen te voegen. Vooral in de kleinere plaatsen waar meerdere vestigingen zijn zullen ‘keuzes gemaakt worden’.  “We weten dat grotere winkels met meer personeel leiden tot meer omzet, omdat het rendement per medewerker groter is”, aldus Kaspers.

×