Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

DA en D.I.O. wachten op akkoord voor samenwerking

Franchiseformules DA en D.I.O. Drogisterijen wachten nog op een akkoord van de Autoriteit Consument en Markt voor de samenwerking in inkoop en distributie. Uit eerdere berichten bleek dat DA kort na de doorstart vorig jaar al in gesprek was met FACO, moederbedrijf van DIO, om de samenwerking in gang te zetten. Beide ketens zien mogelijkheden voor een samenwerking in inkoop en distributie.

Op dit moment moet de Autoriteit Consument en Markt een akkoord geven op de samenwerking. “We wachten op uitsluitsel”, zegt interim-directeur Henk Castelijns van DA-eigenaar Nederlandse Drogisterij Service tegenover Het Financieele Dagblad. Volgens Castelijns zullen beide formules blijven bestaan, hoe de precieze samenwerking eruit ziet is nog onbekend.

DA had meer dan achthonderd vestigingen, maar de helft verdween na de overname in 2007. Ook vertrokken in 2014 ongeveer 70 ondernemers als gevolg van een conflict over de uitrol van de nieuwe formule. Door het faillissement eind vorig jaar zijn alle contracten ontbonden en zijn zeven eigen winkels verdwenen. Castelijns geeft aan dat op 1 juli duidelijk moet zijn hoeveel vestigingen DA blijft behouden. Op dit moment voert de formule al enkele gesprekken over nieuwe samenwerkingen.