Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

DA in top vijf klantvriendelijkst bedrijf

DA drogisterijen is vijfde geworden in het onderzoek naar het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. Ook franchiseformules Primera, Douglas, Etos en Jumbo zijn in de top 10 geëindigd.

Het onderzoek werd uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Marketresponse. De klantvriendelijkheid van de ondernemers werd door 2500 consumenten beoordeeld op basis van zes criteria. Logo-klantvriendelijkstebedrijf

DA drogisterijen behaalde een score van 7,94 die precies gelijk was aan de score van Primera. Om toch tot een uitslag te komen paste MarketResponse een extra criterium toe om de klanttevredenheid te meten. Daarop gebaseerd eindigde DA drogisterijen op de vijfde plaats.

Dit jaar werd ANWB uitgeroepen tot klantvriendelijkste bedrijf van Nederland. De ANWB eindigde vlak voor IKEA en Miss Etam. Alle drie scoorde zij een 7,96. ANWB is daarmee de opvolger van supermarktketen PLUS die vorig jaar werd uitgeroepen tot winnaar.

De verkiezing wordt gehouden sinds 2007. DA drogisterijen is tot op heden eenmaal uitgeroepen tot klantvriendelijkste bedrijf van Nederland.