DA krijgt uitstel van betaling

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

DA Drogist

DA Retailgroep BV en het gelieerde Retail Shared Service Centre BV uit Zwolle heeft woensdag uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Amsterdam. De drogisterijketen telt momenteel 266 winkels in Nederland. Het uitstel van betaling heeft betrekking op het hoofdkantoor van DA in Zwolle en zeven drogisterijen die door DA zelf geëxploiteerd worden en niet op de winkels die door zelfstandige ondernemers worden geëxploiteerd.

Volgens De Financiële Telegraaf is de langlopende ruzie tussen het hoofdkantoor en de franchisenemers de oorzaak van het probleem. De drogisterijketen had vorig jaar plannen om een nieuwe winkelformule uit te rollen onder de BV DA Totaal Retail, waarin de thema’s fris, gezond en mooi centraal staan. Snel nadat deze plannen bekend werden verslechterde de relatie tussen de franchisenemers en DA Retail. Echter bereikte DA dit jaar nog overeenstemming over dit conflict met de DA-franchisenemers. Coöperatievoorzitter Ronald Rodenburg liet toen weten dat een lange periode van ontwikkelingen met wisselend sentiment bij wederzijdse partijen is afgesloten en gezamenlijk de blik te richten op de toekomst.

Vooralsnog komt de aanvoer van producten niet stil te liggen. Gedurende de uitstel van betaling blijven de DA winkels en de webshop open voor de klant en blijven de 212 medewerkers de komende tijd aan het werk.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website