DA maakt doorstart en wil samenwerken met DIO

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

DA ext1

Onlangs werd bekend gemaakt dat het moederbedrijf van DA failliet is verklaard, waarna even later bekend werd dat een doorstart kon worden gemaakt met groothandel Holland Pharma. Het servicekantoor en distributiecentrum van DA gaat verder onder de Nederlandse Drogisterij Service B.V., waarin Holland Pharma een meerderheidsbelang heeft. De franchisenemers van DA zijn tevreden dat de drogisterijketen kort na het faillissement een doorstart maakt. Dit blijkt uit een rondgang van het ED onder DA franchisenemers in Zuidoost-Brabant.

Op woensdag 6 januari vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor de franchisenemers van de bijna 260 winkels in Nederland. Franchisenemer Mark van Son van de DA in Heeze reageert; “Er zullen beslist zaken veranderen, maar wat: geen idee. Onder welke nieuwe condities gaan we werken? Die zullen niet hetzelfde blijven. Anders zal de nieuwe eigenaar het ook niet trekken.”

Naast de doorstart werd ook bekendgemaakt dat Holland Pharma in gesprek is met Faco, het moederbedrijf van drogisterijketen DIO. De groothandel ziet mogelijkheden voor een samenwerking in inkoop en distributie. Jan Bouwman, algemeen directeur Holland Pharma, zegt; Als de twee ketens worden samengevoegd, kun je weer meedoen in het grote geweld van Kruidvat, Etos en Trekpleister. Je kunt dan meer acties doen en meer afnames afspreken, waardoor je je qua prijs anders kunt positioneren.”

Holland Pharma levert aan apotheken, drogisterijen, natuurzaken en reformwinkels. Voor de groothandel zijn de contracten met de franchisenemers van DIO interessant om over te nemen. “Het zijn 500 adressen waaraan we servicepakketten kunnen leveren”. “Faco heeft een beperkt assortiment, wij hebben tussen 40.000 en 50.000 producten meer. Die hoeven we niet allemaal in de winkels aan te bieden, maar vooral ook digital”, aldus Bouwman.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.