DA wint van coöperatie

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

DA Drogist

De rechter heeft de DA Retailgroep toestemming gegeven om de uitrol van haar nieuwe winkelformule door te zetten. De rechtszaak was vorige maand aangespannen door de coöperatie, echter is franchiseformule in het gelijkgesteld. Dat bevestigde een woordvoerder aan RetailNews.

De rechtbank in Arnhem besloot in juni nog de uitrol stil te leggen, omdat de handelswijze van de franchiseformule niet acceptabel was. De formule besloot toen zonder toestemming van de Coöperatieve Drogisten Associatie de nieuwe formule uit te rollen, waarbij vestigingen die waren omgebouwd onder de nieuwe bv DA Totaal Retail zouden gaan vallen. Een woordvoerder liet weten dat een daaropvolgend gesprek tussen beide partijen niks opleverde. Vervolgens heeft de rechter besloten de franchiseformule toch groen licht te geven.

In mei dit jaar werd de eerste winkel van de drogisterijketen omgebouwd naar het nieuwe concept. Binnen dit concept staan de thema’s fris, gezond en mooi centraal. In de eerste ‘wereld’ vinden klanten het traditionele drogisterijassortiment, terwijl voor het thema gezond een samenwerking is aangegaan met Vitaminstore. ‘’De recente overname van Mooi Parfumerie vult het laatste stuk in,’’ aldus een woordvoerder.

De huidige status van de ombouw is dat drie franchisewinkels en één eigen winkel zijn vernieuwd. Volgens de woordvoerder zijn de eerste resultaten positief. ‘’Dat is zowel terug te zien in de reacties van de klanten als in de omzetcijfers.’’

Het is nog onbekend of de coöperatie verdere stappen onderneemt om de nieuwe formule tegen te houden.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise