Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Daka stopt samenwerking met Intersport

Er gaat een einde komen aan de samenwerking tussen Daka Sport en sportketen Intersport. Daarmee komt ook een einde aan de dienstverlening van Euretco, waar Intersport Daka onder viel.

Twee jaar geleden besloot Daka zich aan te sluiten bij Intersport om gebruik te maken van de ‘internationale kracht’ van de retailer. Daka nam het jaar daarvoor al zeven van de acht Telstar-winkels over van het failliet verklaarde bedrijf.

Beperkende werking twee formules

Daka heeft op dit moment veertien winkels. Vier daarvan voerder nog de eigen naam en de tien andere opereerden onder de Intersport-vlag. De keuze om de samenwerking te stoppen is omdat de directie het werken vanuit twee formules beperkend vond. Directeur Jan-Peter Dankaart vertelt: “De sportretailmarkt is na het aantrekken van de economie weer sterk in beweging en de toetreding van grote buitenlandse spelers, zowel fysieke ketens als pure online spelers, vraagt om slagkracht en duidelijkheid in onze positionering naar de consument.” Het zelfstandig ondernemerschap en de propositie van Daka passen volgens hem niet meer bij de ontwikkeling van de Intersport-formule.

Geruisloze overgang Daka

Na de afsplitsing zal Daka ook geen gebruik meer maken van de dienstverlening van Euretco. “Wij hebben er echt alles aan gedaan om aansluiting te behouden bij Euretco, vooral vanwege de voordelen voor onze leveranciers, maar we hebben geen win-win kunnen realiseren”, zegt Dankaart. Hij vertelt daarbij dat leveranciers en klanten niets zullen merken van de overgang.

Oprichter Peter Dankaart overleed vorig jaar op 74-jarige leeftijd. Sindsdien wordt het Rotterdamse familiebedrijf geleid door zijn zoon Jan-Peter en dochters Esther en Patricia.

×