Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De 1% ICT fee: een onmisbare Investering voor franchiseformules

04 juni 2024

Bart van der Schoot | De FranchiseAdviseur

De digitale wereld heeft ons leven veranderd en dat geldt zeker voor franchiseformules. Technologie is niet langer een bijzaak, maar een essentiële bouwsteen voor succes. Het invoeren van een ICT fee, zelfs een bescheiden 1%, kan aanzienlijke voordelen opleveren. Laten we dit eens nader bekijken.

Uniformiteit en consistentie

Een van de grootste uitdagingen binnen franchiseformules is het behouden van uniformiteit en consistentie over alle locaties heen. Denk aan de situaties waar je als consument op dezelfde service rekent, of je nu in Amsterdam of in Maastricht bent. Met een 1% ICT fee kan een franchisegever ervoor zorgen dat alle vestigingen dezelfde hoogwaardige systemen en software gebruiken. Dit bevordert niet alleen de consistentie in de klantbeleving, maar ook in de operationele processen. En laten we eerlijk zijn, wie wil niet dezelfde vlekkeloze ervaring bij elk bezoek?

Cybersecurity en compliance

In een tijdperk waarin cyberdreigingen steeds geavanceerder worden, is het cruciaal om sterke beveiligingsmaatregelen te hebben. Franchiseondernemingen hebben vaak te maken met gevoelige klantgegevens en betalingsinformatie, wat hen tot een aantrekkelijk doelwit maakt voor cybercriminelen. Met een 1% ICT fee kunnen franchisegevers investeren in robuuste cybersecurity-oplossingen en regelmatige audits om ervoor te zorgen dat alle vestigingen voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. Veiligheid eerst, toch?

Innovatie en voorsprong

De technologie ontwikkelt zich razendsnel en wat vandaag als geavanceerd wordt beschouwd, kan morgen alweer achterhaald zijn. Door een structurele ICT fee te heffen, kunnen franchiseformules blijven investeren in de nieuwste technologieën en innovaties. Dit helpt niet alleen om de concurrentie voor te blijven, maar zorgt er ook voor dat de franchise voortdurend kan inspelen op veranderende consumententrends en -behoeften. Denk aan de opkomst van vegan gerelateerde formules en social eatertainment: trends die je niet wilt missen.

Efficiëntie en kostenbesparing

Hoewel een extra 1% fee op het eerste gezicht als een kostenpost kan worden gezien, leidt het op de lange termijn tot aanzienlijke kostenbesparingen. Door te investeren in efficiënte ICT-oplossingen, kunnen processen worden geoptimaliseerd en operationele kosten worden verlaagd. Denk aan geautomatiseerd voorraadbeheer, verbeterde klantrelatiebeheer (CRM) systemen en efficiënte betalingssystemen. Deze verbeteringen kunnen leiden tot een hogere productiviteit en lagere operationele kosten voor alle franchisenemers. Slimme investeringen betalen zich altijd terug.

Ondersteuning en Training

Een ander groot voordeel van een 1% ICT fee is dat het kan worden gebruikt om uitgebreide ondersteuning en training te bieden aan franchisenemers. Technologie is alleen effectief als het correct wordt gebruikt, en veel franchisenemers hebben mogelijk niet de technische kennis om dit te doen. Door te investeren in training en ondersteuning, kan de franchisegever ervoor zorgen dat alle vestigingen optimaal gebruik maken van de beschikbare technologie, wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties en hogere klanttevredenheid. Want zeg nou zelf, wie wil er niet het beste uit zijn tools halen?

Conclusie

In een wereld waar technologie een steeds centralere rol speelt, is het niet meer dan logisch om hier structureel in te investeren. De invoering van een 1% ICT fee binnen franchiseformules is een verstandige zet die zich op de lange termijn terugbetaalt in de vorm van verhoogde efficiëntie, betere beveiliging, voortdurende innovatie en uiteindelijk een sterkere, uniformere franchiseformule. Het is een kleine prijs voor een grote stap vooruit in de toekomst van het franchisebedrijf. Kortom, het is tijd om vooruit te denken en te investeren in een solide digitale infrastructuur.

 

Bart van der Schoot

De FranchiseAdviseur bv

085 401 1699

bart@franchiseadviseur.nl

×