De Fietsfabriek failliet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De Fietsfabriek
De Fietsfabriek werd opgericht in 2004 door Yalcin Cihangir en Dave Deutsch in Amsterdam. In hun fietsenwinkel assembleerden zij met in Turkije gebouwde fietsframes allerlei bakfietsen. In Amsterdam en elders veel gebruikt voor kindervervoer, maar ook zakelijk voor goederenvervoer. De vraag groeide snel, mede doordat veel bekende Nederlanders werden gespot op zo’n bakfiets. Er werden meerdere winkels geopend in Amsterdam en er kwamen er diverse modellen bij. Omafietsen, transportfietsen, fietsen voor lange mensen, enzovoorts. Dat ging na verloop van tijd zo goed dat zij in 2005 hun eerste vestiging buiten de stad openden in Den Haag.

Gelijkertijd werd ook het franchisemodel ingevoerd en volgden winkels elders in het land. Ook kwamen er winkels in Berlijn, Chicago, Kopenhagen, Tokyo en Stockholm. De franchisenemers in Zutphen en Groningen leverden al snel hun contract in omdat er nauwelijks afspraken werden nagekomen. Door de recessie daalde de verkoop scherp, bleef het met teveel onverkochte voorraad zitten en het bedrijf werd vorige week failliet verklaard. De nevenvestiging is voorlopig gesloten maar de franchisenemers kunnen verder. In welke vorm is nog onzeker. Op de nog bestaande site worden overigens nog altijd winkels genoemd die al langer geen band meer hebben met het bedrijf.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 15 juni 2010.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise