Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De FranchiseAdviseur organiseert De Nationale Franchise Beurs 2024

Bart van der Schoot startte 19 jaar geleden De FranchiseAdviseur. “Daarvoor heb ik in verschillende functies gewerkt voor meerdere franchiseformules. Ik ontdekte dat ik het erg leuk vind om franchiseformules vanaf de grond op te bouwen en ook om bestaande formules te helpen bij de doorgroei naar de volgende fase”, aldus Van der Schoot.

Waarom organiseer je De Nationale Franchise Beurs?

Wij werken al geruime tijd samen met De Nationale Franchise Gids, dat bevalt over en weer erg goed. Zo helpen zij ons bijvoorbeeld met de promotie van onze cliënten en leveren zij ons kandidaat ondernemers die wij vervolgens begeleiden. Toen zij ons vroegen als co-organisator voor de franchisebeurs hoefde ik daar niet lang over na te denken.

Hoe kijk je terug op de editie 2023?

Vorig jaar was de 1e editie van De Nationale Franchise Beurs, natuurlijk is dat spannend hoe dat dan uitpakt. Volgens mij overdrijf ik niet als de beurs een doorslaand succes was als je het afmeet aan het aantal standhouders, het aantal bezoekers en het aantal mensen dat via de beurs ondernemer is geworden. Minstens net zo belangrijk vond ik dat er een hele prettige stimulerende sfeer hing.

Hoe verklaar je het succes?

Samenwerking. Omdat de beurs georganiseerd wordt door de drie toonaangevende recruiters van Nederland (red.: De FranchiseAdviseur, Hallo Franchise en De Nationale Franchise Gids) nemen de meeste van hun cliënten deel aan de beurs en heeft de beurs de beschikking over een gezamenlijke database met maar liefst 80.000 kandidaat ondernemers. Andere belangrijke reden is dat de franchisebeurs eigenlijk meer een verzameling van evenementen is dan een klassieke beurs. Content, beleving en sfeer zijn in mijn ogen essentieel voor een succesvolle beurs. Op beide beursdagen is er van alles te beleven. Dan denk ik aan de verkiezing ‘Franchisenemer van het Jaar’, het doorlopende programma op het Pitch Plein, Taste Your Franchise, het speed date evenement ‘Meet the directors’ en een kwalitatief ijzersterk seminarprogramma. En natuurlijk ook het Overnameplein: hier vind je meer dan 100 bedrijven die ter overname worden aangeboden.

Wat zijn jouw plannen op de beurs?

De FranchiseAdviseur heeft een groot paviljoen op de beurs. Dat paviljoen bestaat uit een aantal stands met centraal een eigen plein. Op dat plein komen gezellige zitjes. Naast onze eigen stand zijn hier ook stands van onze cliënten, het geheel krijgt zo een hele prominente uitstraling wat ons allemaal weer ten goede komt.

Waarom moet iedereen in oktober beslist naar de beurs komen?

De beurs wordt met nog meer formules weer een slag groter dan die van 2023, dat staat nu al vast. Als je erover denkt om ondernemer te worden dan zou ik zeker naar de beurs gaan. Na het bezoek aan de beurs weet je of franchise bij je past, of dat je zelfstandig ondernemer wil worden of toch liever kiest voor de zekerheid van een vaste baan. Op de beurs is iedereen aanwezig die je hierbij kan adviseren: franchisegevers uit alle branches, franchisenemers, de Kamer van Koophandel, consultants, de bank et cetera. Zelf heb ik veel leuke gesprekken gevoerd en kijk ik met een blij en voldaan gevoel terug op de beurs.

×