De Hypotheker wil wettelijke verplichting rentevoorstel

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids


De Hypotheker wil dat er snel een wettelijke regeling komt die hypotheekverstrekkers verplicht stelt om consumenten minimaal drie maanden voor het aflopen van de rentevaste periode een nieuw rentevoorstel te doen. De ministers Verhagen (Economische Zaken) en De Jager (Financiën) kondigden eerder dit jaar al aan een onderzoek te willen starten om in de toekomst een wettelijke termijn van minimaal drie maanden verplicht te stellen.

De Hypotheker pleit voor een snelle invoering van deze wetgeving. “In de huidige situatie is het zo dat de consument vaak pas 4 weken voor het einde van het aflopen van de rentevaste periode van de hypotheek een verlengingsvoorstel krijgt voorgeschoteld”, zegt Bas Millenaar (commercieel directeur van De Hypotheker). “Maar dat geeft de consument gewoon te weinig tijd om te beoordelen of dat voorstel echt past bij de huidige levenssituatie en om zich te oriënteren op beter passende of goedkopere mogelijkheden.

Uit onze praktijk blijkt dat het afsluiten van een andere hypotheek in veel gevallen een besparing kan opleveren op de hypotheeklasten van circa 800 euro per jaar. Naar schatting kunnen minimaal 150.000 consumenten daar aanspraak op maken.”

dinsdag 8 november 2011.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise