Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De Nationale Franchise Beurs: Hèt evenement in franchise

De Nationale Franchise Beurs: Hèt jaarlijkse evenement in franchise vindt dit jaar plaats op 11 & 12 oktober bij Evenementenhal Gorinchem. We spraken met Sophie ten Bosch, projectmanager bij De Nationale Franchise Gids en organisatrice van De Nationale Franchise Beurs. We kijken vooruit naar de komende franchisebeurs en blikken terug op het succes van de vorige editie.

“Het doel van De Nationale Franchise Beurs is kandidaat-ondernemers in contact te brengen met franchisegevers, franchisenemers en specialisten. Wat je wil is potentiële ondernemers zo goed mogelijk op weg helpen in hun stap naar ondernemerschap,” legt Ten Bosch uit. Op De Nationale Franchise Beurs kunnen aspirant-ondernemers fysiek in contact komen met franchiseformules. “Door persoonlijk te praten met een franchisegever, leert de kandidaat de formule op een andere manier kennen. Een persoonlijk gesprek is toch anders dan een telefoongesprek of contact via de mail,” vertelt Ten Bosch. Op de beurs is ook ruimschoots gelegenheid om te vragen naar de persoonlijke ervaringen van franchisenemers die al ondernemen bij een formule. Want ook zij zullen aanwezig zijn. Tot slot zijn er diverse specialisten, zoals franchise advocaten en financierders aanwezig op de beursvloer.

Nieuwe concept verbreekt alle records

De franchisebeurs werd natuurlijk al ruim 20 jaar georganiseerd, maar sinds afgelopen jaar is een nieuw beursconcept gelanceerd. Een geheel nieuw format waarbij de samenwerking met Hallo Franchise en De FranchiseAdviseur centraal staat. Ten Bosch: “Het was natuurlijk een uitdaging omdat formules het oude concept gewend waren. Binnen het nieuwe concept was alles anders: een nieuwe locatie, een nieuw type standbouw en vernieuwende evenementen. Dat meteen de eerste editie zo’n groot succes zou worden, had ik niet durven dromen. We hadden zowel een recordaantal standhouders al bezoekers. Komende editie hopen we dit record natuurlijk weer te verbreken. We zijn goed op weg want er hebben zich nu al meer standhouders ingetekend dan vorig jaar, en dat terwijl de beurs pas over 7 maanden plaatsvindt. De verwachtingen zijn hooggespannen!”

Vooruitblik op de franchisebeurs van 2024

Ook komende editie zullen er weer terugkerende en nieuwe evenementen worden georganiseerd tijdens De Nationale Franchise Beurs. “Mijn persoonlijke favoriet was echt de uitreiking van Franchisenemer van het Jaar, in samenwerking met Secret View,” vertelt Ten Bosch. “De nominatieronde, gevolgd door de stemronde en de finale. Het was geweldig om te zien hoe fanatiek de franchisenemers waren, maar ook hoe betrokken de franchisegevers waren. Zo kwamen de supporters van een van de finalisten met een spelersbus en spandoeken naar de finale.” Uiteindelijk kwam Gianmarco Tutone van Kwalitaria uit de bus als Franchisenemer van het Jaar 2023. Ook komend jaar zal deze prijs weer uitgereikt worden. De nominatieronde zal begin juni starten.

Een nieuw onderdeel van komende beurs is “Meet The Director”. Dit houdt in dat kandidaten een afspraak in kunnen plannen met de directeur van een formule. Op de beurs vindt een ‘speeddate’ plaats. Ook wordt komende editie het Pitch Plein geïntroduceerd. In dit artikel lees je meer over het Pitch Plein. “Zo hebben we nog veel meer andere ideeën. We zijn druk bezig met de uitwerking hiervan. Zodra meer bekend is zullen we dit natuurlijk delen op onze social media kanalen.” Ook dit jaar zal er weer een uitgebreid seminarprogramma zijn en is er Het Overnameplein met tientallen beschikbare overnames.

Het succes van de vorige editie vraagt om een grote locatie

De vorige beurs werd georganiseerd bij Van der Valk Schiphol A4. Ten Bosch: “Dit was een prachtige locatie, maar uit de enquête bleek dat het grootste deel van de bezoekers uit Zuid-Holland en Noord-Brabant kwamen. Daarnaast moesten wij op het laatste moment vaak ‘nee’ verkopen aan potentiële standhouders. Bij de nieuwe locatie in Gorinchem hebben we voldoende ruimte, we kunnen zelfs nog uitbreiden. Ook de locatie is zo opgebouwd dat alle stands in één grote hal staan, met centraal op de beursvloer Het Horecaplein. Dit zorgt ervoor dat dat ultieme beursgevoel nog sterker aanwezig zal zijn.”

Exposeren op De Nationale Franchise Beurs? In de brochure vind je meer informatie over de verschillende deelname mogelijkheden.

De franchisebeurs bezoeken? Je hoeft enkel hier een gratis entreekaart aan te vragen.

Heb je een vraag of suggestie voor ons? Dan horen wij die graag. Dit kan door te bellen naar 055 8200 226 of door een mail te sturen naar info@franchisebeurs.nl.

×