Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De Nationale Franchise Gids gaf seminar op Crowdfunding Day 2015 i.s.m. Kapitaal op Maat

crowdfunding-day

Afgelopen dinsdag 12 mei werd voor het eerst de Crowdfunding Day 2015 georganiseerd in de Amsterdam ArenA. Het grootste evenement op het gebied van crowdfunding in Europa. Ruim 700 aanwezigen en tientallen bedrijven kwamen een gehele dag bij elkaar om seminars te volgen en geven, te netwerken en uiteraard te crowdfunden. Prominente namen als Kickstarter en Pebble waren ook aanwezig.

De Nationale Franchise Gids was hierbij ook gevraagd om te spreken. In een seminar van een uur kwamen verscheidene partijen aan het woord om ‘crowdfunding in franchise’ te bespreken. Samen met crowdfund-partner Kapitaal op Maat werd toegelicht wat op dit moment de status van franchising en financieringen was, en hoe crowdfunding hier een rol in zou kunnen spelen.

In het seminar kwamen aanvullend fit20, Home Instead Thuisservice en kappersformule Sjenkels aan het woord om hun succesverhalen omtrent crowdfunding te delen. Volledige financieringen binnen een aantal uur waren de bezoekers niet vreemd.

Conclusie was dat crowdfunding op het moment veel terrein aan het winnen is, en mogelijkheden biedt voor financieringen daar waar banken wellicht minder kansen zien. Voor franchising biedt dit juist extra kansen, gezien het bewezen concepten betreft, waar de slagingskansen hoger liggen.

Wilt u nu meer weten over crowdfunding, of zelf als franchisenemer een vestiging via crowdfunding financieren? Neem dan contact met ons op.