Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De Nationale Franchise Gids in gesprek met Evert C. Meeuwissen

08 oktober 2013

electronic partner

Op 6 en 7 oktober organiseerde ElectronicPartner de najaarsbeurs voor haar ondernemers en leveranciers in Central Studios te Utrecht. Thema van deze editie was ‘sterk in de lokale markt’.

Evert C. Meeuwissen, algemeen directeur van ElectronicPartner, licht toe: ‘sinds enkele jaren leven we in een nieuwe economie. Consumenten kopen niet zomaar een nieuwe wasmachine als de oude kapot is, ze laten hem repareren. Tijden van verspilling zijn voorbij en de behoefte van mensen verandert.’ ElectronicPartner verkoopt duurzame producten die aan de behoefte van hedendaagse consumenten voldoet. Met het nieuwe online serviceplatform is bovendien gemakkelijk een reparatieafspraak te maken met een ondernemer naar keus.

Een andere trend die de heer Meeuwissen signaleert is de vraag om kleinschaligheid. ‘Consumenten zijn klaar met grote, onpersoonlijke winkels. Persoonlijk contact en uitstekende service worden steeds belangrijker. Dit is wat wij al vele jaren bieden. Onze winkels zijn veelal gelegen buiten de Randstad. Dit geeft ondernemers de kans om een goede local hero te worden. Als ondernemer moet je doen waar je goed in bent. Je kent de lokale markt, je kent je klanten en moet inspelen op hun behoeften. Dat is precies wat onze ondernemers doen.’

ElectronicPartner ondersteunt haar ondernemers op alle vlakken. De assortimentsuitbreidingen die onlangs ontwikkeld zijn, zijn op de beurs te bekijken en bestellen. Laptops, tablets en telefoons in een moderne omgeving maken het winkelassortiment nog completer. Dankzij ondersteuning van ElectronicProducts voor ‘end-of-life-producten’ blijft de ondernemer niet met een grote voorraad achter.

Het winkelassortiment wordt door de ondernemer samengesteld. Voor de missende producten is er in elke winkel een ‘virtual Shelf’ aanwezig. Met deze tool, die aandoet als een gigantische tablet, is makkelijk de complete collectie te bekijken. Zo hoeft een ondernemer nooit nee te verkopen.