Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De NLVVM staat volledig achter ‘gouden regels’ van VVN

10 januari 2019
De leden van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers zijn op de hoogte van de cijfers rondom ongelukken met maaltijdbezorgers. Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft 9  januari laten weten dat bezorgbrommers zes keer vaker schade rijden dan privébrommers.

VVN bedacht samen met verzekeraar Vereende de vijf ‘gouden gedragsregels’ om de hoeveelheid schade in te dammen. De Nederlandse vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) staat geheel achter deze gouden regels. Ieder lid doet zijn best om deze regels na te komen, ook doen zij meer om de veiligheid van hun bezorgers en die van medeweggebruikers te kunnen waarborgen.

Opleiden voor veiligheid

“Dat er vaker ongelukken gebeuren met bezorgbrommers is logisch. Onze jongens zijn meer op de weg dan privébrommers en rijden vaker tijdens spitsuren. Om ongelukken tot een minimum te beperken voeden we onze medewerkers echt op om veilig deel te nemen aan het verkeer. Zo worden zij onder andere goed opgeleid door een ervaren bezorger, zetten we steeds vaker (elektrische) fietsen in en stellen we contracten op voor het nastreven van de verkeersveiligheid”, aldus Martijn Jansen, voorzitter van de vereniging.

De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers vindt verkeersveiligheid zo belangrijk, dat zij graag rond de tafel wil gaan met verzekeraar Vereende. Hiermee wil de vereniging meedenken over het nog beter waarborgen van de verkeersveiligheid en ongelukken tot een minimum beperken.

×