Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De ‘on-the-go’ consument wil een duurzamer en verantwoord assortiment

08 december 2022


De consument is kritisch. Vandaag de dag verwacht de consument steeds meer van het aangeboden assortiment in winkels. Gezonde, verantwoorde en duurzame producten zijn de nieuwe standaard geworden. Daarom zijn de Category Managers binnen Lekkerland, verantwoordelijk voor de sourcing, altijd op zoek naar nieuw aanbod en volgen ze foodtrends op de voet.

Flexibiliteit is een van de sterke punten van Lekkerland, in de breedste zin van het woord. In welke branche onze klant ook actief is, wij leveren een assortiment op maat dat past. Zo nodig gaan we samen met de klant op bezoek bij leveranciers om te onderzoeken of de producten aansluiten bij de wensen. Zo ontdek je het beste wat voor een klant belangrijk is bij de samenstelling van het assortiment. Is de mate van duurzaamheid het belangrijkste, of speelt prijs een belangrijke rol. Door dicht bij de klant te staan weten we inmiddels hoe we deze het beste kunnen faciliteren.

Inspelen op veranderingen

Bij Lekkerland zijn we continue bezig om te kijken hoe we kunnen inspelen op veranderingen die eraan komen. Op het gebied van wetgeving, ten aanzien van verpakkingen en statiegeld, denken we na over de uitdagingen die bij de klant op locatie ontstaan en hoe we deze mee kunnen oplossen. Nieuwe of vernieuwde producten testen we regelmatig. Zo krijgen we een duidelijker beeld bij de smaak van producten. Er is veel ontwikkelingen in de markt waarbij soms een concessie op smaak zit. In onze proefkeuken houden we met regelmaat een blinde test, omdat we vinden dat smaak nooit ten kosten van de ontwikkeling mag gaan. Het meebewegen met de ontwikkelingen in de markt is bij het samenstellen van het optimale assortiment minstens zo belangrijk. Zo zie je op dit moment dat de ‘p’ van personeel op veel plaatsen wringt. Door hier alert op te zijn en met alternatieven te komen die het werk vereenvoudigen, zijn er bijvoorbeeld minder handelingen nodig en maken we het onze klant op de werkvloer gemakkelijker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorgesneden verse groenten, fruit en afbakbroodjes. Ook in de beschikbaarheid van producten denken we graag mee in oplossingen. Wanneer de performance van de leverancier niet stabiel is en producten niet leverbaar zijn, schakelen we snel en bieden we alternatieven. Zo streven we ernaar om de ‘most conveniënt partner’ voor onze klanten tezijn.

Het Lekkerland assortiment aanvullen met uw eigen producten producten? Ook dat kan bij ons alsfull-service specialist!

Patrick van Leijenhorst
Category manager Food Service Lekkerland

×