Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De Pizzabakkers: ’n kijkje in de keuken

De Pizzabakkers bestaat tien jaar en dat vieren ze met een kookboek. In deze jubileumuitgave zijn tal van recepten te vinden, waarbij kookliefhebbers binnenkort ook thuis de Romeinse pizza’s kunnen bakken. Tevens opent de Pizzabakkers binnenkort zijn 23ste vestiging.

Het begin

Precies tien jaar geleden – begonnen vier vrienden een buurtrestaurant in Amsterdam waar je een écht lekkere pizza kon eten met daarbij een glas prosecco. De combinatie van pizza & prosecco bleek een schot in de roos en inmiddels is De Pizzabakkers uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan twintig vestigingen door het hele land. De vriendengroep bestaat uit de stellen Margreet Leguijt (52), Anthony de Vries (50) en Dimitri Schokker (59), Siang-Lan Go (56).

Een keten die het niet wil zijn

Leguijt: “Toen we De Pizzabakkers neerzetten, hadden we niet de ambitie om groot te worden.” De Vries: “Maar dit concept leent zich wel om te groeien.” Leguijt: “Klopt, maar groot worden is geen goede motivatie als je net ­begint.” Ze kunnen het niet ontkennen, De Pizzabakkers is een keten geworden. “Maar”, zegt Go, “dat moeten we wel nuanceren. We hebben alle kenmerken van een keten aan de achterkant. Maar aan de voorkant zijn we nog steeds een buurtrestaurant. Met in elke zaak hetzelfde vertrouwde menu. We zijn een keten geworden die geen keten wil zijn”, aldus de ondernemers tegenover het Parool.

Franchisenemers uit de bediening

“Veel franchisenemers hebben eerder bij ons gewerkt; als afwasser, in de bediening of in de keuken. Nu hebben ze hun eigen De Pizzabakkers.” De Vries zegt lachend: “We zijn een soort Ajax. We leiden ze op en ze vliegen uit als ze goed genoeg zijn. We ontvangen alleen geen transfergeld.”

Een eigen kookboek

Met het kookboek kunnen kookliefhebbers nu zelf thuis hun favoriete pizza’s maken. Zowel de klassiekers als de pizza’s van de maand zijn erin terug te vinden. Het uitgangspunt van al deze pizza’s is hetzelfde: lekker, eenvoudig, huisgemaakt en van hoge kwaliteit. Ook de prosecco-cocktails ontbreken niet.

×