Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

SGR begint met compensatie D-Reizen vouchers

Voordat D-Reizen failliet werd verklaard heeft het bedrijf vouchers gegeven aan klanten die door de coronacrisis niet op vakantie konden. Na het faillissement was het nog onduidelijk hoe deze compensatie zou worden afgehandeld. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) heeft een start gemaakt aan de zaak die gaat over miljoenen euro’s en duizenden reizen.

De verstrekte vouchers hebben in totaal een waarde van ongeveer 43 miljoen euro. De SGR geeft aan niet de hele som te gaan betalen. De stichting schat dat zij ongeveer 20 miljoen euro voor hun rekening zullen nemen. Meer duidelijkheid volgt na financieel onderzoek. Wel is al naar voren gekomen dat klanten die van plan waren alsnog op vakantie te gaan als eerste worden gecompenseerd.

Het gehele proces dat de SGR gaat uitvoeren kost tijd. Er zijn ruim 22.000 vouchers. Op de vouchers zouden geen namen of andere concrete informatie staan, alleen een nummer. Aan de hand van dit nummer moet worden achterhaald wie de gedupeerde is waarna er contact met hem of haar wordt opgenomen.

Hillman Travel neem mogelijk een deel over

Hillman Travel is een nieuwe reisorganisatie. De organisatie heeft het zijn oog laten vallen op vijftig tot zestig vestigingen van D-Reizen. Al eerder heeft Franz Bergman, zakenman en werkzaam binnen Hillman Travel, contact opgenomen met de curatoren wat betreft de overnamemogelijkheden.

Nadat deze strategie niet bleek te werken is er direct contact gezocht met de verhuurders van de bedrijfspanden, waaronder het familiebedrijf achter Dirk van den Broek. Bergman heeft al eerder een aantal reisbureaus van Thomas Cook overgenomen. Als de overname zou lukken wil Bergman er voor zorgen dat het personeel van de huidige D-Reizen vestigingen werkzaam kan blijven in het nieuwe Hillman Travel.

×