Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Délifrance lonkt naar uitrol in supermarkt

01 oktober 2013

FoodWine-Delifrance-1

Broodjesformule Délifrance ziet het wel zitten om de formule uit te rollen in een supermarkt. Dat maakt Eric Beers, sales manager foodservice en bakkerij Délifrance bekend. De formule werkt al dertig jaar uitsluitend met franchisenemers, ondermeer in tankshops van Esso en binnen een handvol winkels van cafetariaformule Kwalitaria.

De komende jaren ziet Délifrance ook uitbreidingsmogelijkheden in of nabij supermarkten. Eind november zal er in Hoofddorp een vestiging worden geopend op het foodcourt van Dirk van den Broek.

Délifrance gelooft voor de Nederlandse markt echter niet in een foodservicemodule midden op de vloer van de supermarkt, zoals bijvoorbeeld in Groot-Brittannië wel het geval is. Van Beers denkt namelijk niet dat de Nederlandse consument hiervoor de hele winkel door loopt. “Wij zien daarom kansen voor een traiteurachtig concept direct aan de voorkant van de supermarkt, waar mensen elk moment van de dag kunnen eten en producten voor to go en thuisgebruik kunnen kopen. Ook de avondmaaltijd is erg interessant.”