Detailhandel: hoogste omzetgroei sinds jaren

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De detailhandel in Nederland beleefde in oktober een goede maand, er werd 5,4% meer omgezet dan een jaar eerder. Dit is de hoogste stijging sinds mei 2008, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS.

Met name de non-foodsector deed het goed, daar groeide de omzet met 6,9%. Het volume in de non-food lag 6,6% hoger dan een jaar eerder. Waar kledingwinkels het in september nog bijzonder slecht deden met een omzetverlies van 9,3%, groeide de omzet in deze sector in oktober met 14,4% ten opzichte van 2015.

Bedrijven in de doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren deden het erg goed met een groei van 8,3%. Ook parfumerieën en drogisterijen deden het boven verwachting met een omzetgroei van 7%. Verder deden winkels in huishoudartikelen en meubels het ook goed met een groei van 4,5%. Alleen de elektronicawinkels deden het minder goed, daarbij daalde de omzet met 1% ten opzichte van een jaar eerder.

De foodsector deed het in oktober ook goed, daar groeide de omzet met 2,4%. In supermarkten lag de omzet 2,9% hoger, maar bij speciaalzaken kromp de omzet met 0,2%.

De gehele publicatie kunt u hier raadplegen.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website