Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Development Director Bas Klaassen vertrekt bij McDonald’s Nederland

Bas Klaassen neemt na twintig jaar bouwen aan McDonald’s in Nederland afscheid van de restaurantketen. Klaassen startte zijn carrière bij McDonald’s in 2000, de laatste elf jaar was hij lid van de directie van McDonald’s Nederland. In zijn rijke carrière heeft Klaassen vol overgave gebouwd aan de groei van het bedrijf in Nederland tot inmiddels 252 restaurants.

Naast de vestigingsstrategie was Klaassen onder meer verantwoordelijk voor de modernisering van de uitstraling van de restaurantketen. Zowel het interieur als exterieur hebben onder zijn leiding een ware metamorfose ondergaan. Projecten welke recentelijk onder zijn verantwoordelijkheid worden uitgevoerd zijn de dubbele drivelanes, uitrol van McCafé en het ontwikkelen van nieuwe duurzame standaarden voor de keten. Klaassen schrijft een indrukwekkende portefeuille aan nieuwe restaurants, unieke restaurants en verbouwingen op zijn naam.

“Ik ben trots op de bijdrage die ik heb kunnen leveren aan het succes van McDonald’s in Nederland. De innige samenwerking met collega’s, franchisenemers en leveranciers hebben er voor gezorgd dat we mooie projecten hebben kunnen realiseren. Na een periode van twintig jaar is het echter tijd voor een volgende stap en te ontdekken welke nieuwe uitdagingen op mijn pad komen”, aldus Klaassen.

Algemeen Directeur Erwin Dito over Klaassen: “Bas heeft een getalenteerd en solide team neergezet en er staat een prachtige portefeuille aan restaurants en vernieuwde restaurants. Onder zijn enthousiasme en leiding is een indrukwekkende hoeveelheid werk verzet waar we Bas zeer dankbaar voor zijn.”

De carrièreswitch van Klaassen geeft McDonald’s Nederland de ruimte om haar organisatie aan te passen aan de snel veranderende markt van development en bouw van locaties en concepten. Zo optimaliseert het bedrijf haar organisatie en brengt Business Development samen met Construction. Ook het verkennen van mogelijke locaties, projectontwikkeling en vastleggen van locaties vraagt een wendbare organisatie, daarom voegt McDonald’s haar team real estate samen met de finance afdeling.

×