Directeur Bruna op non-actief gesteld

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Bruna Franeker franchiseformule

Fred Zeegers, wie sinds 2013 directeur van Bruna was, is per direct geschorst. De reden hiervoor is een verschil van mening over de toekomst van het bedrijf, dit liet aandeelhouder PostNL weten aan Het Financieele Dagblad. Rob Schuyt is sinds 23 december interim-directeur, echter is het besluit van de raad van commissarissen pas nu uitgelekt.

De formule kondigde eerder een samenwerking met Sandd en DHL aan, maar dat is niet de reden geweest van de schorsing, aldus een woordvoerder van PostNL. Het verschil van inzicht speelde al langer. “Die berichtgeving heeft het besluit hooguit versneld”, laat de woordvoerder weten.

Door de samenwerking willen DHL, Sandd en Bruna zorgen dat meer huishoudens gebruik kunnen maken van een servicepunt bij hen in de buurt. Of dit initiatief door het vertrek van Zeegers nog door zal gaan, is niet duidelijk. De nieuwe directeur zal mogen besluiten of de samenwerking met Sandd en DHL door gaat.

Zeegers volgde in 2013 de vertrokken Peter Brouwer op, daarvoor was hij algemeen directeur van moederconcern Postkantoren BV. PostNL is, net als ING, voor 50% eigenaar van het bedrijf. Nick Jue, de directievoorzitter van ING Nederland, is de voorzitter van de raad van commissarissen van Postkantoren BV.  Rob Schuyt, de interim-directeur van Bruna, was tot voorkort managing director van Alvarez & Marsal, een bureau dat gespecialiseerd is in herstructureringen.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website