Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Directeur Formido wordt Franchise-directeur Praxis

De hoeveelheid Formido vestigingen neemt af, maar het aantal franchisenemers binnen Praxis groeit. Dit is ook de reden dat Formido-directeur Frits Voorhout vanaf 1 februari al de nieuwe rol van Directeur Franchise bij Praxis mag bekleden. Dit meldt MIXonline.

Toen Maxeda in 2017 aankondigde de Formido-formule te beëindigen, waren er nog 84 Formido- vestigingen. In de tussentijd zijn er onder leiding van Voorhouts veel winkels omgebouwd naar Praxis en zijn er begin 2019 nog maar 30 Formido’s. Maxeda verwacht dat er rond de zomer van 2019  nog maar een aantal Formido winkels geopend zullen zijn en dat de werkzaamheden van Formido sterk zullen afnemen.

Daarom vroegen zij Voorhout als Directeur Franchise Praxis. Met deze nieuwe functie is Voorhout verantwoordelijk voor de relatie met de franchisenemers en het contractbeheer, laat hij weten aan de Algemeen Directeur van Praxis Joost de Beijer. Hiernaast zal Voorhout er samen met De Beijer voor zorgen dat de ombouw van de Formido- formule zorgvuldig afgerond wordt, dit meldt Maxeda in een intern bericht. Aangezien Voorhouts brede operationele retail-ervaring heeft, heeft Maxeda hem ook gevraagd mee te denken over cost-efficiency en mogelijke operationele efficiëntie binnen Maxeda.

Over Praxis

Praxis maakt onderdeel uit van Maxeda DIY Group. Maxeda DIY Group is de grootste doe-het-zelf-retailer in de Benelux met Praxis, Plan-It by Praxis en Formido in Nederland en Brico en Plan-It in België en Luxemburg. Deze ketens zijn goed voor in totaal 370 winkels, zowel in eigendom als in franchise. Bij Maxeda DIY Group werken meer dan 6.000 medewerkers.

×