Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Directiewisseling bij Bruna

04 oktober 2019

Algemeen Directeur George Steur vertrekt per 1 december aanstaande bij Bruna. Stefan Hutten, die al vanaf het begin van dit jaar onderdeel uitmaakt van de directie van de winkelketen, neemt het roer van hem over. Hij is ook CEO van de Shared Stories Group, de enige aandeelhouder van Bruna.

Nieuwe winkelformule

George Steur heeft bij Bruna vorm gegeven aan een omnichannel strategie en de herpositionering van het merk. Onder zijn leiding is een nieuwe winkelformule ontwikkeld, gericht op inspiratie, waarbij Bruna haar klanten de middelen aanreikt om te ontspannen door te lezen, schrijven, maken, leren, spelen en doen. Daarnaast is de slagvaardigheid van de organisatie door Steur vergroot door primaire bedrijfsprocessen terug te brengen bij Bruna en sleutelposities binnen de organisatie in te vullen.

Verbetering van het resultaat

Bruna heeft de afgelopen jaren goede stappen gemaakt in het verbeteren van haar resultaten. In 2017 was de EBITDA nog €5,5 miljoen negatief, vorig jaar -€1,4 miljoen. Voor 2019 verwacht de keten een verdere verbetering van het resultaat.

Uitbouwen van de formule

“Samen met George is een stevig fundament neergelegd voor Bruna waarop we de komende tijd verder bouwen,” zegt Stefan Hutten. “Een doelmatige en efficiënte organisatie blijft daarbij een belangrijk streven, dus kiezen we met het vertrek van George voor een eenhoofdige directiestructuur. Aan onze plannen verandert die keuze niets: samen met het team en de franchisenemers ga ik onder meer aan de slag met het uitbouwen van de formule, de optimalisatie van het assortiment en de introductie van een klantenkaart. Er staat voor komend jaar een boel op stapel.”

×