Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Doe-het-zelf gigant Intergamma wederom naar Ondernemingskamer wegens conflict

Intergamma is wederom in conflict gekomen met Bourrelier Group, de grootste franchiser van Intergamma. Donderdag treffen de beide partijen elkaar voor de Ondernemingskamer. Onderwerp van het conflict is dat Bourrelier een onderzoek naar het beleid en gang van zaken bij Intergamma wil afdwingen.

De Franse franchisenemer Bourrelier wil ook dat Intergamma ‘bepaalde  onmiddellijke voorzieningen’ treft. Wat dit precies inhoudt is onduidelijk. De beide partijen willen niet op de zaak reageren. Dit meldt het FD.

Intergamma ligt al bijna twee jaar overhoop met Bourrelier. De aanleiding hiervan was het besluit van het bouwmarktconcern om 156 bouwmarkten over te kopen van de Ierse franchiser CRH. Daarbij werd van de andere franchisenemers een bijdrage verlangd. Een voorwaarde aar de Fransen het niet mee eens waren. Vorig jaar gaf de Ondernemingskamer groen ligt voor deze deal.

Naast deze nieuwe zaak loopt er ook nog een arbitragezaak over ruim honderd miljoen euro aan inkoopkortingen. Bourrelier is van mening dat Intergamma deze kortingen ten onrechte niet met de franchisenemers deelt. Dit geschil maakt echter geen onderdeel uit van de zaak van donderdag.

Bourrelier is de grootste franchisenemer van Intergamma met 75 bouwmarkten van Gamma en Karwei in Nederland en België.

×