Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Doek valt voor franchiseformule DiDi

09 januari 2020
Franchiseformule DiDi is failliet verklaard. De modeketen met  81 winkels had uitstel van betaling verkregen, maar een dag na het verzoek is het doek al gevallen voor de verkoper van dameskleding.

De webshop van het bedrijf is gesloten. Door het faillissement verdwijnen er 350 fulltimebanen. De 81 winkels blijven voorlopig open.

De curator wijt de financiële problemen aan de opkomst van online shoppen. De webwinkel van DiDi stond in 2018 nog op plek 171 van de 200 grootste webwinkels van Nederland.

Verliezen

Uit de meest recente jaarrekening van houdsterconcern 3D Fashion blijkt dat het modebedrijf er eind 2017 al slecht voorstond. Dat jaar leed de onderneming een verlies van bijna 4,4 miljoen euro op een omzet van ruim 47 miljoen. Het jaar ervoor kwam het resultaat 1,6 miljoen euro onder nul uit. En voor 2018 verwachtte 3D Fashion een verlies van bijna 1,8 miljoen euro. Dat meldt RTL Z.

‘Het ging de goede kant op’

DiDi werd veertig jaar geleden opgericht en is in handen van de familie Elzas. Het concern had het al langer moeilijk door hevige concurrentie, maar wilde in maart 2019 nog zijn imago vernieuwen met conceptstores. In een interview met RetailTrends die maand stelde directeur Yasha Elzas nog dat het de goede kant opging met de keten. “Dat merk je bijvoorbeeld aan de positieve resultaten die we krijgen uit ons nog niet zolang bestaande loyaltyprogramma. Hetzelfde geldt voor onze omnichannelstrategie die is uitgerold en geïntegreerd.”

Uitstel van betaling

Het bestuur van DiDi had uitstel van betaling aangevraagd in de hoop een koper te vinden voor de keten, maar de financiële situatie bleek slechter dan gedacht. Als reden voor de financiële problemen geven de curatoren “de grote concurrentie, onder meer van internet” aan.

DiDi is niet de enige damesmodeketen die het moeilijk heeft. Eerder deze week maakte het Belgische modeconcern FNG bekend het merendeel van de winkels van ex-zuster Steps en alle winkels van Promiss te gaan sluiten.

×