Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Domino’s bestaat vandaag 35 jaar in Nederland

Vandaag is het precies 35 jaar geleden dat Domino’s in Nederland haar eerste vestiging opende, in Breda. Nu is Domino’s met 374 vestigingen de grootste maaltijdbezorger van Nederland.

1989: opening van de eerste vestiging in Breda

Na zijn stage bij Domino’s Pizza Amerika introduceerde de Nederlandse student Eduard Swagemakers het merk Domino’s in Nederland. In 1989 bracht hij het concept naar Breda en opende al snel een tweede vestiging in Tilburg en een derde in Dordrecht. In de loop der jaren groeide Domino’s uit tot een bekend fenomeen in het hele land. In 2018 vierde Domino’s de opening van haar 250e vestiging.

De 374 vestigingen zijn verdeeld over ruim 100 franchisenemers. Ruim 90% van hen is gestart als part time pizzamaker of bezorger. CEO Misja Vroom: ‘’Er is in de afgelopen jaren veel veranderd. Maar wat onveranderd is gebleven, is hetgeen waar ik 30 jaar geleden zelf voor viel toen ik bij Domino’s kwam werken: het maken van verse producten van hoge kwaliteit en het verlenen van een goede service.’’

Focus op innovatie

Domino’s staat bekend als een franchiseformule die voortdurend innoveert, variërend van de introductie van nieuwe producten tot digitalisering en vernieuwende bezorgmethoden. Op dit moment is meer dan 85% van de bezorgvloot elektrisch, en de pizzaketen heeft experimenten uitgevoerd met bezorging via drones en robots. Domino’s heeft tevens een heldere visie op het bezorgvoertuig van de toekomst. Vandaag onthult zij het prototype van Domino’s dxb: een bezorgfiets uitgerust met een pizza-oven.

Doel: 500 vestigingen

Op dit moment telt de franchiseketen 374 vestigingen. Gezien de voortdurende toename van de vraag naar thuisbezorgde maaltijden wil de pizzaketen in de komende jaren doorgroeien naar 500 vestigingen.

×