Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Domino’s Nederland steunt Plastic Soup Foundation met SUP-bijdrage

Vanaf 1 juli 2023 trad de nieuwe Single Used Plastic wet in werking, wat gevolgen heeft voor maaltijdbezorging, waaronder pizza. Het goede nieuws voor Domino’s in Nederland is dat de pizzadozen niet onder deze wet vallen. De pizzadozen zijn namelijk volledig gemaakt van 100% karton, speciaal ontwikkeld om eten in te bewaren, en bevatten geen plastic-coating. Na gebruik kunnen de lege pizzadozen bij het oud papier worden weggegooid.

Voor enkee andere verpakkingen, zoals Thick Shakebekers, kip buckets, sauscups en 100 ml Ben & Jerry ijs, vraagt Domino’s een wettelijke bijdrage van 0,10 cent vanwege de SUP-wetgeving. De extra opbrengsten uit deze bijdrage worden gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation.

Marianne Kemps van Domino’s benadrukt dat het bedrijf het belangrijk vindt om verantwoord om te gaan met deze extra inkomsten. De Plastic Soup Foundation speelt een cruciale rol bij het verminderen van nieuw plastic in de wereld, en Domino’s wil deze inkomsten gebruiken om bij te dragen aan een schoner milieu. Het uiteindelijke doel is om een menu te hebben dat volledig vrij is van wegwerpplastic, zodat er in de toekomst zelfs geen donatie meer aan de Plastic Soup Foundation nodig zal zijn.

Het partnership tussen Domino’s en de Plastic Soup Foundation wordt gewaardeerd door Robbert Meulenveld van de Plastic Soup Foundation. Hij benadrukt het urgente probleem van toenemend (wegwerp) plastic dat niet vergaat en schade toebrengt aan de natuur en onze gezondheid.

Vanaf 1 januari 2024 wordt het eenmalig gebruik van plastic niet meer toegestaan voor het eten van maaltijden ter plaatse. Domino’s zoekt momenteel naar herbruikbare alternatieven voor verpakkingen die nog plastic bevatten, zoals Thick Shakes. Ook werken ze samen met leveranciers om nieuwe verpakkingen te verkennen die geen plastic bevatten. Het goede nieuws is dat deze regel niet van toepassing is op afhalen en bezorging, wat Domino’s in staat stelt om milieuvriendelijke oplossingen te vinden voor hun bezorgverpakkingen.

Ontvang gratis meer informatie over Domino’s Pizza

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Domino’s Pizza

×