Domino’s ontwikkelt autonome bezorgauto

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Bron foto: RetailTech

Franchiseformule Domino’s Pizza werkt in samenwerking met het Australische Marathon Robotics aan een zelfrijdend autootje van 200 kilo dat pizza’s gaat bezorgen. Dat laat RetailTech weten op hun website. Het autootje wordt een DRU (Domino’s Robotic Unit) genoemd. Op het moment is de pizzaketen deze units aan het testen in Australië. De verwachting is dat de robot voor de zomer ook in Nederland zal worden getest.

Universiteit Twente zal de locatie zijn waar deze tests moest gaan plaatsvinden. Momenteel werkt Marthon Robotics samen met de RDW zodat de zelfrijdende robots voldoen aan alle regels en wetten zoals die zijn opgesteld voor autonome auto’s.

Doordat de robot is uitgerust met speciale compartimenten, kan de robot zowel verwarmd als gekoeld worden. De bestelling van de klant is daarmee altijd op de juiste temperatuur wanneer deze bezorgd wordt. De autonome bezorgauto rijdt over de stoep en is in staat zelf de snelste route van de winkel naar de klant te berekenen. In de auto zullen meerdere sensoren zitten die ervoor zorgen dat de robot obstakels opmerkt en kan ontwijken.

De franchiseformule heeft al eerder laten weten dat ze aan het werken waren aan bezorgrobot, maar dit bleek te gaan om een 1 aprilgrap. Domino’s is vorig jaar geïnspireerd geraakt door de eigen 1 aprilgrap en is het nu daadwerkelijk aan het uitvoeren.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website