Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Domino’s opent 300e vestiging en wil door naar 600

Afgelopen week opende franchisenemer Herman Derkx in Den Bosch zijn 10e vestiging. Derkx begon op zijn 15e als pizzabezorger bij Domino’s Eindhoven. “Dat heb ik drie jaar gedaan. Daarna werd ik assistent bedrijfsleider. Dat deed ik naast mijn studie. Enige jaren later bood het hoofdkantoor mij de kans om de vestiging in Oss over te nemen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Het eerste jaar heb ik 355 dagen gewerkt. En met succes: binnen een jaar was de winkel weer flink winstgevend en kon ik door de ontstane financiële ruimte nog twee vestigingen overnemen.”

Inmiddels heeft Derkx 380 man in dienst, inclusief zijn moeder. Zelf werkt hij nog altijd ten minste twee dagen per week in een vestiging. “Dan doe ik alle werkzaamheden: van toilet schoonmaken, tot orders aannemen en pizza’s bakken. De bedrijfsleider is dan mijn leidinggevende, die bepaalt wat er moet gebeuren. Mijn belangrijkste tip voor succesvol multi unit franchising is dat je je collega’s moet betrekken bij doelstellingen en dat je ze kansen moet geven. Net zoals die mij werden gegeven.”

600 winkels

Domino’s wil doorgroeien naar 600 winkels in de Benelux. Om deze ambitie te ondersteunen, opent Domino’s deze maand in Nieuwegein een nieuw hoofdkantoor en een nieuw distributiecentrum met eigen deegproductie. Vanuit de nieuwe locatie zullen alle winkels in de Benelux worden bevoorraad.

Nieuwe franchisenemers

In 1989 opende Domino’s haar eerste winkel in Nederland. Sindsdien heeft de pizzaketen een constante ontwikkeling doorgemaakt. In 2008 opende Domino’s haar 100ste, en in 2018 haar 250e winkel in de Benelux. Misja Vroom, CEO van Domino’s Benelux vertelt: “2020 is in vele opzichten een bijzonder jaar. We zijn dankbaar dat onze winkels open mochten blijven en op een veilige manier pizza’s konden bezorgen. Tegelijkertijd konden we ons ook nog eens verder ontwikkelen. We zien ruimte om jaarlijks te groeien met zo’n 20 nieuwe winkels naar totaal ongeveer 600 winkels. Om deze verdere uitbreiding te realiseren hebben we goede mensen nodig. Daarom zoeken we de komende jaren een flink aantal nieuwe franchisenemers. De meeste van onze franchisenemers zijn begonnen als bezorger of pizzabakker en groeiden door. Deze kansen willen we blijven geven aan onze mensen.” Vroom zelf begon als franchisenemer bij Domino’s in Eindhoven en stapte na twaalf jaar ondernemerschap over naar het hoofdkantoor.

[box]Wil je meer weten over franchisen bij Domino’s Pizza? Klik dan hier voor meer informatie![/box]
×