Domino’s Pizza experimenteert met bezorgrobot

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Domino’s Pizza gaat de zomermaanden op de Universiteit Twente een Domino’s Robotic Unit (DRU) rond laten rijden die pizza’s bezorgt. Het betreft een experiment en eind augustus moet de robot zelfstandig over de campus rijden. Voor de franchiseformule is het de tweede DRU wereldwijd die rond gaat rijden.

In eerste instantie zal een medewerker van Domino’s Pizza in de DRU zitten, om de veiligheid te waarborgen. Uiteindelijk zal de DRU zelfstandig rijden en middels GPS de locatie vinden. De pizzaketen blijft aansprakelijk voor alle incidenten. “Hij mag natuurlijk niet tegen mensen, auto’s of andere dingen aanrijden, bijvoorbeeld. Dit zal wereldwijd gezien de tweede DRU zijn die Domino’s in zal zetten. De eerste, in Australië, heeft voor zover ik weet niet voor echte incidenten gezorgd.” aldus Pim Fij, directeur Facilitair Bedrijf, tegen UT. Het systeem is volgens Fij eenvoudig: “Je bestelt je pizza online en je krijgt een code, je krijgt een bericht dat de robot met pizza voor de deur staat, je voert de code in en je pizza komt vervolgens warm uit de robot”.

Als het experiment naar behoren verloopt zal Domino’s Pizza de robot ook introduceren in een wijk in de gemeente Enschede.

Interesse om een eigen Domino’s Pizza te openen? Vraag hier informatie aan en bekijk de mogelijkheden.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website