Domino’s Pizza groeit tijdens coronacrisis met recordaantal vestigingen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Het afgelopen jaar groeide Domino’s Pizza in Nederland met 25 vestigingen. Dit in een jaar waar veel andere foodretailers moesten sluiten. Nog niet eerder opende de formule dit aantal vestigingen, waarbij Domino’s in Nederland nu 326 vestigingen telt.

Ook op Europees niveau zet de formule goede resultaten neer. In de afgelopen 12 maanden groeide de omzet met 23%, naar € 922 mln, zo blijkt uit de financiële resultaten die afgelopen woensdag gepubliceerd zijn. De opbrengsten zijn op Europees niveau toegenomen tot € 55 mln. voor aftrek van belastingen.

Meer thuisbezorging, minder lunchmaaltijden

Uiteraard is een deel van dit succes en de groei te wijten aan de coronacrisis. Men kon niet in restaurants gaan eten en enkel thuisbezorging of afhalen was mogelijk. Het aantal klanten is voor Domino’s in deze periode aanzienlijk gestegen.

“De groei van maaltijdbezorging was ook voor corona al aan de gang. Het heeft daarna wel een extra vlucht genomen”, zegt een woordvoerder van Domino’s. Voorheen bezorgde Domino’s zo’n 60% van alle bestellingen bij de mensen thuis. Het overige werd afgehaald. Dit aantal is afgelopen jaar gestegen naar 80% van alle bestellingen.

Uit het jaarverslag van Domino’s is tevens te concluderen dat de franchiseformule het afgelopen jaar minder maaltijden heeft verkocht tijdens de lunch. Een logisch gevolg van de sluiting van de meeste kantoren en scholen.

Mogelijke personeelstekorten

De woordvoerder van Domino’s Pizza geeft aan dat ze het afgelopen jaar ook nog genoeg personeel hebben kunnen aannemen om de groei te faciliteren. In die periode zijn er mensen werkloos geraakt, die de formule weer werk heeft kunnen bieden. De franchiseformule voorziet echter wel mogelijke personeelstekorten in de toekomst om de verdere gewenste groei mogelijk te maken.

Ontvang gratis meer franchise informatie over Domino’s Pizza!

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise